PlayStation Plus kopen

‘Thief’ aangekondigd voor de PS4

Thief PS4

Het populaire game-magazine Game Informer heeft vandaag op haar cover een volgende release van een Playstation 4 game verklapt. De nieuwe next-gen game die het blad aankondigde heet Thief. De game zou in de loop van 2014 verschijnen voor de PC, Playstation 4 en andere next-gen platformen.

In Thief is hoofdspeler Garrett de hoofdpersoon van het spel. Garrett keert terug naar een industriële grootstad, waar hij alles en iedereen besteelt om rijker te worden. Angst regeert in de straten van deze stad; ‘The City’. De stad lijdt echter onder politieke en sociale spanningen, geregeerd door een tiran genaamd ‘de Baron’. Haat is meer regel dan uitzondering in de stad en waar de rijken alleen maar machtiger worden, lijden de armen onder ellende, hongersnood en ziekten. Garrett zal als meesterdief alert moeten zijn in de stad en zijn omgeving om te overleven. Daarbij krijgt de gamer de volledige vrijheid om zijn eigen weg te kiezen langs de levels in het spel, om zo zelf te beslissen wat de beste manier is om zijn doelen te behalen.

“We hebben een kostbaar bezit in handen met Thief. Ons doel is om de fantasie van het zijn van Garrett, De meesterdief, tot leven te brengen en we bouwen deze game rond dat uitgangspunt,” aldus Stephane D’Astous, General Manager van ontwikkelaar Eidos-Montréal. Meer werd er nog niet vrijgegeven over de nieuwe game. Wel doken er al via wat buitenlandse websites de eerste screenshots op van Thief (zie bovenstaande afbeelding). Een officiële gametrailer moet nog volgen.

PlayStation Plus kopen