PlayStation Plus kopen

PS4 krijgt donderdag update met Boost Mode en externe hdd’s

Morgen komt software-update 4.50 uit voor de PlayStation 4, zo meldt Sony. Voor PlayStation 4 Pro-bezitters betekent dit dat zij vanaf dat moment kunnen profiteren van de eerder aangekondigde Boost Mode, waarmee de console zijn extra rekenkracht kan inzetten voor games zonder speciale Pro-patch.

Sony heeft de Boost Mode al getest in een bètaversie van 4.50. Volgens Digital Foundry leverde de functie een prestatiewinst op wat betreft framerates tot 38 procent. Ook de laadtijd van games wordt korter door de modus. Sony benadrukt dat het niet kan garanderen dat de Boost Mode voor alle games werkt, en dat de Boost Mode handmatig aangezet dient te worden in het Systeem-onderdeel van het Settings-menu.

De software-update maakt het daarnaast mogelijk om externe harde schijven aan te sluiten op de PlayStation 4. De functie ondersteunt USB 3.0 hdd’s tussen de 250GB en 8TB. Aangesloten externe hdd’s worden automatisch ingesteld als standaard downloadlocatie voor games en apps. Optioneel is om eerder gedownloade games en apps te verplaatsen naar de externe harde schijf.

Ook voegt update 4.50 PlayStation VR-ondersteuning toe voor 3d-blu-rays, waarmee deze in ‘stereoscopisch’ 3d bekeken kunnen worden. Daarnaast wordt het mogelijk om screenshots te gebruiken als achtergrond.

Update 4.50 komt uit voor alle PlayStation 4’s, maar de Boost Mode is alleen toegankelijk voor PS4 Pro-bezitters.

PlayStation Plus kopen