PlayStation Plus kopen

Pro Evolution Soccer richt zich op next-gen consoles

Fifa 13

Pro Evolution Soccer is er klaar voor om de nieuwe generatie consoles te gaan scoren met hun voetbalgame, als we Konami moeten geloven. De nieuwe engine genaamd FOX moet ervoor gaan zorgen dat het voetbalspel weer volledig op de kaart gezet gaat worden bij de volgende generatie consoles.

In een interview met Creative Producer Kei Masuda van Konami, laat hij weten dat de oude engine dit niet meer aan kon. Met de nieuwe engine zijn de mogelijkheden groot, en dat zou nu eindelijk weer eens moeten leiden tot een geduchte concurrent voor Fifa van EA Sports.

Niet alleen de graphics zullen veranderen, ook de manier van spelen wordt geheel vernieuwd. Zo kunnen spelers lichaamsbewegingen maken, onafhankelijk van de bal, wat invloed heeft tijdens het dribbelen, het maken van nepschoten en meer. Verder zullen spelers mentaliteit ook mee spelen. Een Gerrard van Liverpool zal minder presteren wanneer hij buiten zijn eigen stadion speelt, of zijn teamspelers door een moeilijke fase in de wedstrijd tillen door hard te gaan schreeuwen.

Of dit genoeg zal zijn om te voorkomen dat Fifa 14 volgend jaar opnieuw de populairste voetbalgame wordt? Wij betwijfelen het. (foto: Fifa)

PlayStation Plus kopen

Tags: