PlayStation Plus kopen

‘Prijs Playstation 4 wordt 330 euro, release datum onbekend’

Controller PS4?

Bronnen uit Japan hebben gemeld dat de Playstation 4 in de zomer te koop zal zijn in de winkels en online webshops. De nieuwe PS4 krijgt waarschijnlijk ‘gewoon’ de naam Playstation 4. Ook de prijs zou al bekend zijn. Zo zou de PS4 volgens de geruchten ‘slechts’ zo’n 430 dollar, of 330 euro, gaan kosten. Of dit definitief het geval is en de Playstation 4 inderdaad in de zomer op de markt komt en deze prijs gaat krijgen, zal naar alle waarschijnlijkheid blijken op 20 februari.

Release datum en prijs Playstation 4
Op 20 februari houdt Sony zoals eerder vermeld een congres in New York, waar waarschijnlijk de plannen gepresenteerd gaan worden. De verwachting is dat dan de Playstation 4 prijs en de release datum van de PS4 bekend gemaakt gaan worden.

Vervolg op PS3
De nieuwe Playstation komt zo’n 8 jaar nadat de PS3 uitgebracht werd. De laatste geruchten zijn dat het een touchscreen bevat, zich kan connecten met andere apparaten en dat zowel de console als de controllers geheel nieuw zullen zijn.

Markt in een dip
Sony hoopt met de nieuwe spelcomputer een slag te slaan op de consolemarkt. Spelcomputers worden door de recessie en crisis op dit moment een stuk minder verkocht dan vroeger. Minder mensen zullen een Playstation 4 kopen dan wanneer het goed zou gaan met de economie. Zo maakte Nintendo eerder al bekend dat de verkoop van de Wii U minder goed is dan verwacht. Sony heeft een succes van de Playstation 4 dan ook hard nodig. Vanwege de ‘schappelijke’ prijs is de verwachting dat toch veel trouwe Playstation 3 gebruikers snel voor de nieuwe console zullen gaan.
PlayStation Plus kopen