PlayStation Plus kopen

PS5 kopen: waar vind je de goedkoopste PlayStation 5?

De PlayStation 5 kopen is momenteel nog niet mogelijk, omdat de console nog niet uitgebracht is. Het is wachten op de officiële releasedatum, die spoedig door Sony bekend zal worden gemaakt. Waarschijnlijk komt de PS5 in oktober of november 2020 uit in Nederland. Je kunt de spelcomputer vanaf dat moment halen bij de grote webshops, als er tenminste voldoende voorraad is.

PS5 kopen of pre-orderen in webshop of fysieke winkel

Je kunt de PlayStation 5 straks kopen in zowel een webshop als fysieke winkel. Alle Nederlandse winkels zullen in het begin de adviesprijs van Sony aanhouden en zullen daarmee even duur zijn. Onduidelijk is nog voor welke prijs de PS5 te koop zal worden. Speculaties hierover variëren van 299 euro tot 499 euro, waarbij het ook niet uitgesloten is dat er meerdere versies van het systeem worden uitgebracht. Zodra Sony de releasedatum bekendmaakt kun je de PS5 bestellen/pre-orderen bij de grote shops in Nederland. Op deze pagina verschijnt meer informatie zodra er meer informatie bekend is, zodat je de PS5-aanbiedingen kunt vergelijken in een overzicht.

PlayStation 5 los kopen of in een aanbieding/bundel?

Je kunt de PS5 los bestellen, waarbij je de console en zijn toebehorenen ontvangt. Het gaat daarbij om een DualShock 5-controller, een oortje, HDMI-kabel en voedingskabel. Je hebt dan echter nog geen games, waardoor je nog niet zoveel kunt met je gloednieuwe console. Het is daarom meestal voordeliger om te wachten op een aanbieding van een PS5 bundel, waarbij je naast de spelconsole en een controller ook één of meerdere spellen ontvangt. Het is nog niet bekend welke releasegames de PS5 krijgt, maar mogelijk gaat het om de nieuwe Grand Theft Auto (GTA) 6, Horizon Zero Dawn 2, Battlefield 6 en een nieuwe Call of Duty-game. Wellicht wordt ook FIFA 21 gemaakt voor de PlayStation 5, maar omdat EA de voetbalgame altijd in september uitbrengt, kan het ook zijn dat het spel pas bij FIFA 22 op next-gen uitgebracht wordt.

PlayStation 5 voorraad

Op dit moment is er geen voorraad van de PlayStation 5 in Nederland, omdat de console nog niet uitgebracht is. Het is de vraag of Sony in het begin van de levensloop van de console kan zorgen voor voldoende voorraad, want in het geval van de PlayStation 3 en PlayStation 4 raakte de console in het begin al snel uitverkocht. Het was voor consumenten onmogelijk om de spelcomputer nog te bestellen, omdat de productie van Sony de grote vraag naar het product wereldwijd niet kon bijbenen. Waarschijnlijk zal deze situatie zich herhalen bij de PS5 en het kan daarom lonen om het apparaat ruim van tevoren te pre-orderen. Op dit moment is dat nog niet mogelijk, want de releasedatum is nog niet officieel.

PS5 Slim of PS5 Pro

Welke versie van de PlayStation 5 moet je kopen? Het lijkt erop dat Sony kiest voor twee verschillende PS5-modellen: een goedkopere Slim-versie en een geavanceerde Pro-versie. Waarschijnlijk zal eerstgenoemde vooral gericht zijn op online diensten en op minder veeleisende gamers. Het apparaat zal waarschijnlijk geen 4K-games ondersteunen, terwijl de Pro dat vermoedelijk wel doet. Verder zal het duurdere model beschikken over meer werkgeheugen en een grotere SSD-schijf. Voorlopig blijft het echter nog speculeren, want geen van beide versies is officieel aangekondigd door het bedrijf achter de PS5!

PlayStation Plus kopen