PlayStation Plus kopen

PlayStation 4 Pro komt op 10 november uit

Naast een kleinere PlayStation 4 kondigt Sony woensdag ook de PlayStation 4 Pro aan. Het gaat om een verbeterde versie van de console, die krachtigere hardware bezit. De spelcomputer ondersteunt gaming in 4K-resolutie en hdr-weergave. De videokaart van de Pro is ruim dubbel zo krachtig als die van de originele PS4.

De PlayStation 4 Pro stond in de wandelgangen bekend als de PS4 Neo, waar de afgelopen maanden talloze geruchten over verschenen. De console komt op 10 november uit en heeft een adviesprijs van 399 euro. Dat is gelijk aan de introductieprijs van de PS4 in 2013.

De nieuwe PS4 biedt door zijn krachtige hardware de mogelijkheid aan ontwikkelaars om hun games in 4K-resolutie af te spelen. Zo zal Call of Duty: Infinite Warfare in de hoge resolutie speelbaar zijn op de PS4 Pro. Ook hebben developers de optie om hun al uitgebrachte spellen te upgraden, zodat deze op de PS4 Pro in 4K beschikbaar worden. Dat zal in ieder geval gebeuren met Uncharted 4, Infamous Light en Call of Duty: Black Ops 3.

Vlak voor de release van de PS4 Pro verschijnen FIFA 17 (29 september) en Battlefield 1 (21 oktober). EA maakt bekend dat ook die games direct een update krijgen als de PS4 Pro uit is. Overigens krijgt ook de standaard PlayStation 4 hdr-ondersteuning. Sony brengt volgende week een firmware-update uit waarmee hdr-weergave op de standaard console mogelijk wordt.

PlayStation 4 Pro

Sony PlayStation 4 Pro 1TB + Dualshock 4 Controller V2

€399,-

Vandaag besteld, morgen in huis


PlayStation Plus kopen