PlayStation Plus kopen

Playstation 4 officieel gepresenteerd door Sony

ps4_presentatie

Zoals verwacht heeft Sony vannacht in New York de Playstation 4 officieel gepresenteerd in een evenement dat door hen georganiseerd werd. De console zelf is helaas nog niet vertoond. Hierdoor weten we dat de PS4 gaat komen, maar nog niét hoe deze er uit gaat zien.

Sinds het moment dat Sony een ‘teaser’ video uitbracht met daarin de aankondiging dat er op 20 februari iets ‘groots’ aangekondigd ging worden, werd al aangenomen dat zeven jaar na de release van de PS3 nu de PS4 onthult zou gaan worden. Nederlanders en volgers van Playstation4Club.nl konden de presentatie live meekijken door de door ons verzorgde livestream.

In de presentatie kwam naar voren dat de console zelf nog niet getoond werd aan de bezoekers van het evenement en de kijkers van de livestream. Wel werd bekend gemaakt dat de Playstation eind 2013 in de winkels moet liggen. Iets eerder dan werd aangenomen (2014).

De PS4 zal een 8GB gddr5 werkgeheugen hebben. Daarnaast beschikt de console over een speciaal gemaakte soc met acht cores. Een tweede custom chip in de console zal ervoor zorgen dat het downloaden van updates in de achtergrond mogelijk is. Daarnaast beloofde Sony dat PS-gebruikers spellen zelfs al kunnen spelen terwijl de overige content nog moet worden gedownload.

De nieuwe Playstation 4 controller werd zoals verwacht wel uitgebreid gepresenteerd. De DualShock 4-controller bevat een touchscreen en ondersteunt het 3d-camera tracking. De controller ziet er ongeveer hetzelfde uit als op de afbeeldingen die vlak voor het evenement waren gelekt. Dezelfde functies zijn op de controller te zien. De Playstation Move-functies zijn zoals verwacht ingebouwd in de controller en de Move-knop bevindt zich bovenop deze controller. Deze wordt gevolgd door een meegeleverde 3d camera. Verder kan een headset direct aangesloten worden op de controller. De aansluiting daarvoor zit net onder het touchpad.

PS4 controller

Verder bevat de nieuwe controller wél een powerbutton. Hierdoor kan de controller in de slaapstand worden gezet. Ook de verwachte Sharebutton zit op de controller. Hiermee kan bekeken worden welke spellen je vrienden spelen. Verder kun je je eigen games terug kijken, bewerken en naar vrienden of andere gebruikers worden verzonden. Het zal zelfs mogelijk zijn om vrienden ‘live’ mee te laten kijken naar je games, terwijl ze dan ook live commentaar kunnen geven via bijvoorbeeld Facebook. Met aanvullende apps zal Sony het mogelijk maken om verbindingen te maken tussen de Playstation 4 en andere apparaten, zoals een tablet of smartphone. Een reden om de Playstation 4 te kopen dus. » Playstation 4 Kopen

Zoals wij afgelopen week al meldden kan de Playstation 3 games gaan streamen. In eerste instantie zal dit gaan om titels van de Playstation 4. Maar later zouden ook PS1 en PS2-games gestreamd kunnen worden. De naam van deze dienst zal de ‘Playstation Cloud’ gaan heten. Het is de vraag of dit bij de launch van de PS4 echter al beschikbaar is. Ook zal de PS4 geen PS3 spellen vanaf een schijf af kunnen spelen.

Al met al kunnen we zeggen dat we na deze presentatie veel kunnen verwachten van de nieuwe Playstation. Echter heeft de presentatie nog niet veel duidelijkheid gegeven over de prijs en exacte releasedatum van de nieuwe console. Wel is de Playstation 4 Reserveren al mogelijk. Bovendien weten we nog niet wat het uiterlijk van de PS4 gaat zijn. Dit zal later door Sony naar buiten gebracht worden.

PlayStation Plus kopen