PlayStation Plus kopen

Playstation 4 krijgt tweedescherm app voor smartphones

tweede scherm app PS4

De Playstation 4 zal niet alleen met een Dual Shock controller te bedienen zijn. Zoals verwacht wordt de interactie tussen de Playstation met andere apparaten mogelijk, zoals een tablet of smartphone. Volgens Sony zal een speciale tweede scherm-app ontwikkeld worden die het mogelijk maakt om met tablets of smartphones bijvoorbeeld games te downloaden en extra spelinformatie te bekijken en beïnvloeden tijdens het spelen van games op de PS4.

Het idee is niet nieuw: Microsoft ontwikkelde afgelopen jaar nog eenzelfde app met de Xbox Smartglass. Deze app geeft ook mogelijkheden om met de smartphone of tablet spelinformatie in te zien. Ook Nintendo ontwikkelde een tweede scherm voor de spelcomputer. De Wii U had een controller met een ingebouwde tablet, waar bij veel spellen relevante informatie op te zien is.

De app van Playstation zal eind dit jaar in de App Store beschikbaar zijn, op het moment dat de PS4 in de winkels ligt. Met de app kun je bijvoorbeeld kaarten zien voor de spelwereld van een game die je aan het spelen bent. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld dat je de Playstation 4 met de app op afstand kunt bedienen. Zo kun je een game downloaden terwijl je nog niet thuis bent.

PlayStation Plus kopen