PlayStation Plus kopen

Playstation 4 Kopen

Een PS4 kopen? Vergelijk de prijzen

Als je een PlayStation 4 gaat kopen wil je natuurlijk de beste keuze maken. Op deze pagina kun je de prijzen van de PS4 vergelijken. Het aanbod is te verdelen in twee groepen: de losse PlayStation 4 (zonder game) en de PS4-bundels (waarbij een game zit). In verreweg de meeste gevallen is een bundel het voordeligst, maar het nadeel is dat lang niet alle spellen in een bundel wordt verkocht.

Bij het kopen van een PS4 vergelijk je niet alleen de prijzen, ook vergelijk je de games die aangeboden worden. Games die in een bundel komen zijn vaak grote games, zogenaamde Triple A-games, zoals FIFA 17, Call of Duty: Infinite Warfare en Battlefield 1. Verder komen er PS4-bundels op de markt van Sony’s eigen games, die alleen op de PlayStation 4 uitkomen, zoals Uncharted 4, Bloodborne en The Last of Us.

Dit zijn alle PlayStation 4 aanbiedingen en bundels:

Aanbieding
PS4-bundel Red Dead Redemption 2

PS4 Pro (1TB) + Red Dead Redemption 2

Sony PlayStation 4 Console Pro 1TB + 1 Wireless Dualshock 4 Controller + Red Dead Redemption 2 – PS4 Bundel

€439,-

Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis


Aanbieding
PS4-bundel FIFA 19

PS4 Pro (1TB) + FIFA 19

Sony PlayStation 4 Console Pro 1TB + 1 Wireless Dualshock 4 Controller + FIFA 19 – PS4 Bundel

€439,-

Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis


PS4-bundel Marvel's Spider-Man

PS4 Slim (1TB) + Marvel’s Spider-Man + Extra Controller

Sony PlayStation 4 Console Slim 1TB + 2 Wireless Dualshock 4 Controllers + Marvel’s Spider-Man – PS4 Bundel

Uitverkocht

Niet meer leverbaar


PS4-bundel Marvel's Spider-Man

PS4 Slim (1TB) + Spider-Man + FIFA 19 + Extra Controller

Sony PlayStation 4 Console Slim 1TB + 2 Wireless Dualshock 4 Controllers + Marvel’s Spider-Man + FIFA 19 – PS4 Bundel

Uitverkocht

Niet meer leverbaar


PS4-bundel Marvel's Spider-Man

PS4 Slim (1TB) + Spider-Man + Red Dead Redemption 2 + Extra Controller

Sony PlayStation 4 Console Slim 1TB + 2 Wireless Dualshock 4 Controllers + Marvel’s Spider-Man + Red Dead Redemption 2 – PS4 Bundel

Uitverkocht

Niet meer leverbaar


Aanbieding
PlayStation 4 Slim

Sony PlayStation 4 Slim 500GB + Dualshock 4 Controller V2

Vanaf €189,-

Vandaag besteld, morgen in huis


PlayStation 4 Pro

Sony PlayStation 4 Pro 1TB + Dualshock 4 Controller V2

De meest krachtige PlayStation 4-versie, voor optimaal grafisch game-genot!

€398,-

Vandaag besteld, morgen in huisDe prijs van de PS4

De introductieprijs van de PlayStation 4 in 2013 was 399 euro. Daarmee lag het verkoopbedrag 200 euro lager dan de introductieprijs van de PlayStation 3 in 2007. De prijs van de PS4 is lange tijd gehandhaafd, omdat Sony daarmee per console zo’n 60 euro verlies mee maakte. Het idee daarachter is dat Sony graag zoveel mogelijk PS4’s verkoopt, zodat ze later winst kunnen maken bij het verkopen van controllers en games.

Inmiddels heeft concurrent Microsoft de prijs van de Xbox One flink laten zakken, waardoor ook de PS4 wat goedkoper is geworden. De losse verkoopprijs van een PS4 Slim ligt nu rond de 299 euro, terwijl bundels beginnen vanaf 333 euro en oplopen tot ongeveer 388 euro. Je kunt de PlayStation 4 drie jaar na de release dus voor ongeveer 100 euro minder kopen dan in het begin. De PlayStation 4 Pro, het nieuwe krachtigere model, kost echter bij introductie 399 euro, evenveel als de PS4 bij release dus. De verwachting is dat de PS4 nog enkele jaren meegaat en nog licht in prijs zal dalen, maar niet enorm veel.

PS4 games

Bij de lancering van de PlayStation 4 was het direct mogelijk om enkele topgames te kopen. Games als Assassin’s Creed IV: Black FlagBattlefield 4 en Call of Duty: Ghosts waren direct beschikbaar zijn voor de PS4. Men noemt deze games de launch games voor de console, aangezien zij op de dag van de release direct speelbaar zijn. In de loop van 2014 kwamen daar nog ontzettend veel nieuwe titels bij. Voorbeelden zijn DriveClubDestiny en Watch Dogs.

Bundels

Je kunt een standaardbundel van de PS4 kopen, maar zoals bij iedere console van Sony, is het ook bij de PlayStation 4 mogelijk zijn om een keuze te maken uit enkele PS4 bundels. Wanneer je er voor kiest om een PS4 bundel te kopen, levert je dat meestal veel voordeel op. Vaak worden ‘grote’ titels als FIFA, Call of Duty, Battlefield, Grand Theft Auto V, Destiny en Far Cry gebundeld met de PlayStation 4. De prijs van een bundel ligt meestal rond de €349,-.

PS3 of de PS4 kopen?

Je kunt natuurlijk ook de PS3 al in bezit hebben, of liever wachten tot het moment dat de PlayStation 4 kopen mogelijk is. Denk je er nog aan om een PS3 te gaan kopen? Dat is goed mogelijk. Doordat de aankondiging van de PlayStation 4 in het zicht komt, daalt de prijs van de PS3 aanzienlijk. Het is dan ook mogelijk om de Playstation 3 voor een schappelijke prijs te kopen of te bestellen. Vooral op marktplaats bieden gamers massaal hun ‘oude console’ aan voor een leuke prijs. De verwachting is dat de komende jaren ‘gewoon’ nog games voor de PS3 uitgebracht gaan worden, dus wat dat betreft hoef je je daar geen zorgen over te maken. Echter zullen de allernieuwste games op een gegeven moment alleen nog uitgebracht worden voor de volgende generaties consoles; de PS4 en Xbox One. Bovendien is de prijs van de PS4 ook niet al te hoog, en gaat de console net als de PS3 waarschijnlijk wel acht tot tien jaar mee. Ons advies is dan ook, om de PlayStation 4 te kopen. De PS4 kopen is zoals gezegd al mogelijk voor een bedrag van 399 euro. Je krijgt de Playstation 4 dan door de bus op de dag van de release. De PS4 release is zoals bekend op 29 november van dit jaar.

Playstation 4 kopen, of toch de Xbox One?

Het is een heftige strijd in de ‘next-gen war’; de strijd tussen de PlayStation 4 en de Xbox One. Gezegd kan worden dat in de aanloop naar de releases, de PlayStation 4 met vlag en wimpel de strijd lijkt te winnen. Bekend is dat maar liefst 75% van de gamers een PlayStation 4 wil kopen, waardoor er een klein deel over blijft voor de Xbox van Microsoft. Bovendien heeft Microsoft zich in Nederland een flater geslagen, door bekend te maken dat de console pas in 2014 op de markt zal komen. Daarnaast heeft men keer op keer het beleid veranderd, zoals de regels rondom de tweede hands games. Sony heeft echter constant vastgehouden aan dezelfde weg, en heeft de gamer gegeven wat er telkens werd beloofd. Tevens heeft Sony zich wel aan de beloofde release datum gehouden. Op 29 november zal de PlayStation 4 dan écht in release gaan in Nederland!

PS4 vs Xbox One

Een veelgestelde vraag is; gezien de specificaties, kan ik dan ook het beste de PS4 kopen? Wij kunnen je vertellen dat de specificaties van de twee consoles elkaar niet veel ontlopen. Uit verschillende reviews komt wel naar voren dat op het gebied van gaming, de PlayStation 4 een stuk krachtiger is. Wij kunnen je alleen het advies geven dat je de keuze vooral moet laten afhangen van wat jij het liefste wenst. De PlayStation 4 zal een echte gaming console worden, waar alle behoeften van de gamer zullen worden voorzien, en waar Sony zich volledig richt op de gamer. Bij de console van Microsoft zal de focus gelegd worden op Live TV, muziek et cetera. Dit vreet een hoop kracht en ruimte van de console, waardoor niet alle ruimte en kracht beschikbaar is voor gaming. Ben je er nog niet uit? Neem eens een kijkje op de Xbox One vs PS4 pagina en beslis zelf welke console jij gaat kopen.

Wanneer ga jij de PlayStation 4 kopen? Of heb je de console al gekocht? Laat het onder aan deze pagina weten, waar het mogelijk is om te reageren.

Playstation 4 Kopen
4.8 (96%) 55 votes
 • gilles

  50 eure per jaar da is voor wifi

 • Enzo Bougie

  Hoeveel kost een premium ps4 account

  • gilles

   50 per jaar alleen wifi en dan nog 50 per jaar voor de ps plus

 • lejean

  ik heb vorige week het kleinste dorpje waar een intertoys zat gebeld. en nu al binnen.
  media markt hier heeft nog 40 pre orders staan en de bartsmit hier ook.

 • Media

  Media Markt! Is gewoon nog gegarandeerd op de dag van de release hoorde ik. Dus ik ga em daar ook kopen.

 • Playstation 4 fan

  Waar kan ik hem nu het beste kopen? Ik vind dat moeilijk te bepalen omdat de PS4 overal uitverkocht is. Zit ook nog te twijfelen of ik een Xbox One of een Playstation 4 moet kopen. Wie kan mij tips geven, alvast bedankt.

  • PS4

   Ligt er aan wat je zelf wilt gaan doen. Als je de laatste paar zinnen leest van deze pagina:

   “De PlayStation 4 zal een echte gaming console worden, waar alle behoeften van de gamer zullen worden voorzien, en waar Sony zich volledig richt op de gamer. Bij de console van Microsoft zal de focus gelegd worden op Live TV, muziek et cetera. Dit vreet een hoop kracht en ruimte van de console, waardoor niet alle ruimte en kracht beschikbaar is voor gaming.”

   Ben je een persoon die verschillende dingen op een console wil doen: kies de Xbox one. Wil je een console puur voor het gamen: kies dan de PS4. Ikzelf heb op dit moment een Xbox 360, maar achteraf gezien had ik beter toen een PS3 kunnen kopen. Alle onzin er omheen bij Xbox wordt je gek van! En meestal gebruik je het niet. Maar dat ben ik….

   Tuurlijk is het ook afhankelijk wat voor gamer je bent. Misschien heb je al even gekeken welke games er worden gereleased voor beide consoles. Zo niet? Dan raad ik dat wel aan. Misschien zit daar wel een doorslaggevende factor voor de keuze voor een console 😉

   In ieder geval succes met je keuze!!

 • Ps4

  Kan niet meer wachten op de Playstation 4 ik ga hem zo snel mogelijk kopen.

 • Koen

  Ik ga hem gelijk halen het is een zeer lichte prijs als je naar de specificaties kijkt snel voordat sony zich realiseert dat ze er geen winst op kunnen maken en de prijs verhogen

 • joopie

  kan de ps4 ook 3d dvd’s en normale dvd’s afspelen of echt alleen maar games.

  • Joopie u ma

   Kweet nie

  • RichardPolarBear

   Aangezien de PS3 al Blu-ray ondersteunt lijkt het me dat de PS4 ook Blu-ray heeft, alleen ben zelf ook op zoek naar 3D mogelijkheden

   • Ciske

    Er wordt een Sony VR 3D Headset gemaakt een heel coole speciale bril.

  • Ciske

   De PS4 kan ook live muziek en films afspelen.

 • rubbererobbie

  Als de PS4 te koop is ga ik hem zeker halen. Ik wacht alleen eerst even de definitieve prijs af. Want als hij 600 euro blijft vind ik het nog wel iets te duur!

  • Ciske

   De PS4 kost 399 euro.