PlayStation Plus kopen

‘Playstation 4 kan games gaan streamen’

PS4 streamen

De Playstation 4 kan games gaan streamen door het gebruik van ‘clouds’. Hierdoor zal het gebruik maken van bluray-discs of het downloaden van spellen niet meer nodig zijn op de Playstation 4. Dit heeft de Wall Street Journal gemeld. Sony heeft in 2012 het bedrijf Gaikai overgekocht voor 380 milj. dollar. Dit was dan ook niet zonder reden, Gaikai was namelijk een groot bedrijf die het streamen van games verzorgde voor grote visuele spellen. Sony zou al erg druk bezig zijn om het streamen mogelijk te maken voor de veel nieuwe gebruikers. De technologische techniek zal nuttig zijn omdat de Playstation 3 spellen daarom op de nieuwe Playstation 4 afgespeeld kunnen worden. Echter zullen games die speciaal voor de PS4 gemaakt worden ook gewoon fysiek in de winkels te koop zijn.

Volgens CEO van Nvidia maakt het streamen het veel gemakkelijker om te gamen. “Games zijn direct beschikbaar en je kan overal op welk apparaat dan ook de Playstation games spelen. De gamesindustrie zal er veel groter door worden.”

Presentatie Playstation 4
Aanstaande woensdag (0:00 Nederlandse tijd, dus in de nacht van woensdag op donderdag) zal de nieuwe console worden gepresenteerd en de ‘clouds’ ook uitgelegd worden.

PlayStation Plus kopen