PlayStation Plus kopen

‘Playstation 4 in begin 2014 naar Nederland’

PS4 Kopen

De Playstation 4 zal in het begin van 2014 in Europa gelanceerd worden en iets krachtiger zijn dan de opvolger van de Xbox 360. Dat melden anonieme bronnen aan het Engelse Edge, een gamesblad. Volgens de bronnen heeft Microsofts nieuwe console nog wel meer werkgeheugen (8 Gb tegenover 4), maar Sony zou dit nog gelijk willen gaan trekken. Beide consoles hebben naar verluidt een CPU met 8 rekenkernen.

Bronnen van Edge melden dat de PS 4 in de VS en Japan eind 2013 gelanceerd gaat worden, zodat het direct kan concurreren met de nieuwe Xbox-console. Die zou volgens Polygon in de lente onthuld gaan worden en dus nog later dit jaar op de markt komen.

Playstation 4 Controller
Edge spreekt ook over een nieuwe Playstation 4 controller, die volgens zijn bronnen een touchpad heeft in plaats van de Select-, Start- en PS-knoppen. Ook zou er een ‘Deel’-knop op de controller te vinden zijn waarmee spelers video’s en screenshots uit games online kunnen zetten. De Playstation 4 zou automatisch de vijftien laatste minuten aan gameplay opnemen, zonder dat dit extra processorkracht kost.

Sony kondigde vanochtend aan op 20 februari een evenement te houden, waarbij “de toekomst” van Playstation uit de doeken gedaan wordt. Het is aannemelijk dat tijdens dit evenement de nieuwe console onthuld wordt.

PlayStation Plus kopen