PlayStation Plus kopen

PlayStation 4-bundels en aanbiedingen met God of War

Welke PlayStation 4-bundels en aanbiedingen met God of War worden verwacht?

God of War is een van de exclusieve PlayStation 4-titels die voor Sony een beoogde consoleseller is. Dat betekent dat er zeker PS4-bundels van de game zullen verschijnen. Er is reeds een pakket aangekondigd met een Limited Edition PS4 Pro-console. Waarschijnlijk verschijnt er ook nog een aanbieding met een standaard PS4 Slim en/of Pro. De releasedatum van de game is 20 april 2018.


God of War setting

De hoofdrolspeler van de game is nog altijd Kratos, die dit keer op avontuur gaat met zijn zoon Atreus. Kratos is zichtbaar ouder en rustiger geworden. Het duo leeft in alle rust in de bossen, waar Kratos met zijn zoon bomen omhakt en op dieren jaagt. Die rust wordt verstoord als de vrouw van de protagonist overlijdt. Samen met Atreus gaat Kratos op pad om de as van zijn vrouw uit te strooien vanaf de hoogste berg. De weg daarnaartoe wordt echter versperd door tal van personages. De game is gebaseerd op de Noorse mythologie, dus je kunt je voorbereiden op een breed scala aan Noorse goden en schepsels.


Gameplay: meer tactiek, minder knoppen rammen

De verwachting is dat de nieuwe God of War tactischere gameplay bevat dan zijn zeven voorgangers. Protagonist Kratos heeft zijn kettingzwaarden ingeruild voor een grote ijsbijl, waardoor het blind indrukken van knoppen niet meer volstaat. Je kunt met de bijl op vijanden inhakken, maar hem ook weggooien en weer terugroepen. Daarnaast kun je met een druk op de knop zoontje Atreus een pijl laten afvuren. Bovendien is het camerapunt van de game veranderd: voortaan kijk je over de schouder van Kratos en heb je geen overzicht van bovenaf. Gevechten zijn daardoor iets trager, maar vereisen een stuk meer tactisch inzicht. Ook kun je regelmatig licht puzzelwerk verwachten.

Het lijkt erop dat God of War voornamelijk lineaire gameplay bevat. De keuzevrijheid van de speler is dus beperkt en in dat opzicht zou de game vergeleken kunnen worden met de Uncharted-gameplay. Regisseur Cory Barlog heeft dit echter niet bevestigd en stelde dat de game minstens dertig uur duurt om uit te spelen. Dat lijkt erg lang voor een game met lineaire gameplay, dus wellicht bevat God of War nog een verrassing voor de gamer.


Graphics: oog voor detail

Sony zet met God of War hoog in als het gaat om graphics. De game ziet er (met name op de PS4 Pro) oogstrelend uit en kan zich wat dat betreft meten met Horizon Zero Dawn en Uncharted 4. Van de littekens op het lichaam van Kratos tot de kleinste takjes van de bomen, te zien is dat de ontwikkelaars oog hebben voor detail. Emoties zijn van de gezichten van personages af te lezen en de overgang tussen filmbeelden en de gameplay verloopt vloeiend.


PlayStation 4-bundels en aanbiedingen met God of War
5 (100%) 1 vote