PlayStation Plus kopen

PlayStation 4-bundels en aanbiedingen met Far Cry 5

Welke PlayStation 4-bundels en aanbiedingen met Far Cry 5 komen er?

Helaas heeft Sony besloten geen bundels van Far Cry 5 uit te brengen, ondanks de verwachting van PlayStation 4 Club dat dit wel zou gebeuren.

Oude tekst:
Op moment van schrijven is nog niet officieel bekend welke PS4-bundels met Far Cry 5 zullen verschijnen. Gezien de status van de franchise zal Sony vermoedelijk met een of meerdere aanbiedingen komen. Ook van voorganger Far Cry Primal verscheen een PS4-bundel. Waarschijnlijk verschijnt er een bundel met zowel de PS4 Slim als de Pro, mogelijk ook een met een Limited Edition-console. Als de releasedatum (27 maart 2018) in zicht is is hier meer over te zeggen.


Far Cry 5 setting en verhaal

De game speelt zich af in het fictieve Amerikaanse regio Hope County, in de staat Montana. Het gebied is overgenomen door de sekte Project at Eden’s Gate, dat onder leiding staat van de meedogenloze Joseph Seed. De antagonist heeft de volledige regio in handen en regeert met ijzeren hand. Hij verkondigt het woord van God en gelooft dat die hem zal helpen naar het einde van de wereld. Inwoners die in opstand komen worden zonder pardon doorspiest of opgehangen, hun kinderen soms gedwongen om hun eigen ouders op te eten.

Het is de taak van de speler, die in de huid kruipt van een pas begonnen agent, om een verzetsgroep op te richten. Makkelijk gaat dat niet, want Seed heeft de lokale overheid en alle belangrijke toegangswegen tot de regio in zijn greep. Daardoor is communicatie met de buitenwereld onmogelijk en kun je hulp van buitenaf dus vergeten. Bereid je voor op een felle oorlog, waarin je gebruik kunt maken van de meest uiteenlopende geweren en (schietende) voertuigen.


Uitgebreide Co-op-modus

Ontwikkelaar Ubisoft heeft veel aandacht geschonken aan de co-op-modus in Far Cry 5. Je kunt ervoor kiezen het volledige verhaal samen met een vriend te spelen, die daarvoor in de huid kruipt van een tweede personage (en dus niet hetzelfde personage als jij, zoals in Primal het geval was). Als je even alleen wilt spelen, of er simpelweg geen vriend online is, dan kun je moeiteloos switchen naar een AI-gestuurde partner. Je kunt je computergestuurde partner aanwijzingen geven, zodat hij zich bijvoorbeeld houdt aan je stealth-tactiek.

Ten opzichte van voorgaande Far Cry-titels is de game minder sturend geworden. Je moet zelf op zoek naar missies, bijvoorbeeld door te praten met de bewoners van Hope County. Opdrachten systematisch af gaan is lastiger, omdat ze niet meer aangeduid staan op de minimap. Ook het vinden van dieren is een grotere opgave geworden, omdat ook die niet meer op de map worden aangegeven.


PlayStation 4-bundels en aanbiedingen met Far Cry 5
5 (100%) 1 vote