PlayStation Plus kopen

PlayStation 4-bundel/aanbieding met FIFA 18

Momenteel worden geen FIFA 18-bundels aangeboden.

Wanneer komen de eerste FIFA 18 PS4-bundels en aanbiedingen?

Op 28 juli 2017 kondigde Sony vijf verschillende PlayStation 4-bundels met FIFA 18 aan. Er zijn zowel bundels met de PS4 Slim van 500GB en 1TB als de PS4 Pro. Daarnaast is er onderscheid tussen het aantal controllers; er zijn aanbiedingen met één en twee controllers. Ook is er verschil in de releasedatum: de bundel met PS4 Slim 1TB en PS4 Pro komt drie dagen eerder uit, op 26 september. Deze pakketten bevatten daarnaast de speciale Ronaldo Edition (zie hieronder voor meer informatie). De PS4-bundel van 500GB komt – net als het losse spel FIFA 18 – uit op 29 september.

Het is de verwachting dat de bekende Nederlandse webshops enkele weken voor releasedatum beginnen met de verkoop. De verkoopprijs van de verschillende bundels wordt op dat moment ook bekend.


FIFA 18 aankondiging

Op 5 juni kondigde Electronic Arts de game FIFA 18 officieel aan. Vanaf het begin is duidelijk dat EA dit jaar vol inzet op de samenwerking met Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid speelt de hoofdrol in de eerste trailer van de game, en zal het gezicht worden van de hele marketingcampagne van het voetbalspel. Dat betekent onder andere dat Ronaldo (opvallend genoeg) voor het eerst in de geschiedenis de cover van FIFA siert. Vorig jaar konden fans nog stemmen wie de coverstar moest worden, en ging Marco Reus van Borussia Dortmund uiteindelijk met die eer aan de haal. De vier FIFA’s daarvoor stond Ronaldo’s aartsrivaal Lionel Messi op de cover.

Ronaldo Edition

Er komen verschillende versies van FIFA 18, waaronder een Ronaldo Edition. Die editie verschijnt drie dagen eerder dan de normale. Andere voordelen die je krijgt zijn 20 Jumbo Premium Gold Packs en een Cristiano Ronaldo leenspeler voor in je Ultimate Team. Die huurspeler kun je gedurende vijf wedstrijden inzetten. Over de andere extra’s van de FIFA 18 Ronaldo Edition geeft EA binnenkort nog meer informatie.


Nieuwe feature: Icons

Het lijkt erop dat EA de feature Legends dit jaar vervangt door Icons. Oud-voetballer Ronaldo Luis Nazário de Lima is het gezicht van de feature, die volgens EA beschikbaar komt voor zowel de PlayStation 4, Xbox One en pc. Dat is opvallend, omdat de Legends jarenlang exclusief voorbehouden waren aan Xbox-spelers. Icons zijn legendarische spelers uit de geschiedenis, die in het echt hun kicksen aan de wilgen hebben gehangen. In FIFA Ultimate Team kun je de oud-stervoetballers echter nog altijd in een pack aantreffen. Binnenkort maakt EA meer bekend over de Icons.

Icons Edition

Naast de Ronaldo Edition komt er ook een Icons Edition. Als je die pre-ordert ontvang je zowel Cristiano Ronaldo als Ronaldo Nazário voor vijf wedstrijden als leenspeler.


Het vervolg van The Journey

De in FIFA 17 geïntroduceerde modus The Journey, waarin je in de huid kruipt van de jonge voetballer Alex Hunter, krijgt een vervolg in FIFA 18. Wat EA precies van plan is in het tweede seizoen van The Journey is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat Alex Hunter de Engelse Premier League achter zich gaat laten en naar het buitenland vertrekt. In de eerste FIFA 18-trailer over The Journey maken grote voetballers als Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann en Thomas Müller hun opwachting. Het lijkt erop dat je met Alex Hunter kunt gaan samenspelen met een van deze sterren.


Overige nieuwe features in FIFA 18

Elk jaar probeert EA de nieuwe FIFA weer een stukje beter en realistischer te maken. De volgende vernieuwingen zijn aangekondigd voor FIFA 18:

 • Real Player Motion Technology: Voor het eerst in de geschiedenis heeft EA echte bewegingen opgenomen om de voetballers in FIFA zo realistisch mogelijk te laten bewegen. Speciaal voor FIFA 18 ging EA langs bij Ronaldo om zijn bewegingen in kaart te brengen. Zo zorgt de gameontwikkelaar ervoor dat Ronaldo’s ‘acceleratie, ritme, vaardigheden en schiettechnieken’ zo realistisch mogelijk worden weergegeven in de game. Het is de bedoeling dat Ronaldo zich in de game precies zo beweegt als in het echt. Ook unieke kenmerken van andere spelers, zoals de techniek van Griezmann en het draaien van Raheem Sterling, komen terug in het voetbalspel.
 • Team Styles: In de nieuwe FIFA krijgt de speler meer mogelijkheden als het gaat om het bepalen van zijn tactiek. Van tiki-taka tot countervoetbal, je kunt zelf bepalen hoe je je team laat spelen. Je kunt bepalen hoe je spelers zich moeten positioneren bij balverlies, en hoe hoog je druk wilt zetten op de tegenstander.
 • Immersive Atmospheres: De sfeer in de stadions gedurende je FIFA 18-wedstrijden zal volgens EA beter zijn dan ooit. Supporters op de tribune komen meer tot leven door de toevoeging van echte supportersliederen en toeschouwers reageren realistischer op gebeurtenissen in het veld. Daarnaast worden dynamische weertypes toegevoegd, waardoor het tijdens je wedstrijd plotseling kan gaan regenen. Ook de kwaliteit van de grasmat zal niet in elk stadion meer hetzelfde zijn.

 • FIFA 18 trailers:

  Tijdens EA Play werden de eerste beelden van The Journey getoond:


  Ook werd een trailer getoond waarin te zien is hoe Ronaldo’s data en bewegingen gemeten worden om ze zo realistisch mogelijk te kunnen weergeven in de game:


  Op 5 juni kwam de aankondigingstrailer van FIFA 18 uit:


  PlayStation 4-bundel/aanbieding met FIFA 18
  4 (80%) 6 votes