PlayStation Plus kopen

Fortnite uitgebreid met voertuig en variabele storm

Het vijfde seizoen van Fortnite: Battle Royale is donderdag begonnen. Ontwikkelaar Epic Games heeft de gratis game wederom voorzien van een grote update. Zo is er onder andere een voertuig toegevoegd, waarin vier spelers tegelijk kunnen plaatsnemen. Verder zijn er weer diverse veranderingen aan de map van de Battle Royale-modus.

Zoals altijd bij de ingang van een nieuw seizoen, is ook voor seizoen 5 de map flink op de schop gegaan. Moisty Mire, dat in het zuid-oosten van de Battle Royale-wereld lag, is vervangen voor een groot gebied dat Paradise Palms heet. Lazy Links, dat eruit ziet als een golfbaan, is op de plek van Anarchy Acres gekomen. Er zijn ook veel kleinere veranderingen aan de spelwereld. Zo is de krater van Dusty Divot nu dichter begroeid met bomen.

Epic voegt verder de All Terrain Kart (ATK) toe aan het populaire Fortnite. Het is het eerste echte voertuig uit de game, nadat eerder al een bestuurbaar winkelwagentje in het spel zat. De ATK biedt plaats aan vier spelers. De achterste passagiers hebben de mogelijkheid om uit de wagen te gaan hangen, waardoor het voertuig hogere sprongen maakt. Verder zit er een jumppad op het dak van het karretje.

Een belangrijke verandering aan de gameplay is de manier waarop de storm zich gedraagt. Vanaf fase 7, 8 en 9 van de storm, zal het oog zich enigszins bewegen. Tot nu toe kromp de storm steeds naar een vaststaand punt. Verder zijn er blauwe portalen in de map, waarmee je de lucht in kunt teleporteren. Je karakter komt daardoor een stukje verderop in de map terecht en maakt een landing.

Fortnite Map vanaf Season 5

PlayStation Plus kopen