PlayStation Plus kopen

FIFA 19 officieel onthuld met Champions League-toevoeging

EA Sports heeft FIFA 19 zaterdag officieel aangekondigd. De uitgever deed dat tijdens zijn E3 2018-persconferentie. De voetbalgame verschijnt op vrijdag 28 september voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

De belangrijkste toevoeging aan het spel is de optie om de UEFA Champions League te spelen. EA presenteert de nieuwe feature vol trots in de onthullingstrailer, waarin Cristiano Ronaldo het woord voert. De stervoetballer van Real Madrid is ook komende editie het boegbeeld van de voetbalfranchise.

EA heeft direct twee speciale edities van het spel aangekondigd: zowel de Champions Edition als de Ultimate Edition komen drie dagen eerder uit. Beide versies geven extra toevoegingen voor de modus Ultimate Team: Cristiano Ronaldo én Neymar als leenspeler en een Champions League-speler (met rating tussen de 80 en 83) naar keuze. Het verschil tussen beide versies is dat de Champions Edition recht geeft op twintig gouden FUT packs, terwijl je bij de Ultimate Edition kunt rekenen op veertig pakjes.

Eerder lekte al uit dat EA de rechten voor de Champions League had verworven, nadat Evert ten Napel zijn mond voorbij sprak. De voetbalcommentator, die al sinds jaar en dag te horen is in FIFA, vertelde dat in een liveshow van Fox Sports.

De trailer opent overigens met het logo van PlayStation. Daarmee lijkt Sony ook voor komend seizoen een deal te hebben met EA Sports. Dat betekent dat er officiële PS4-bundels zullen verschijnen met FIFA 19, mogelijk ook met een Limited Edition-console.

PlayStation Plus kopen