PlayStation Plus kopen

Electronic Arts kondigt Battlefield 1 officieel aan

Het wachten op de onthulling van de nieuwe Battlefield is vrijdagavond ten einde gekomen. Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE kondigen Battlefield 1 officieel aan. De game komt op 21 oktober 2016 uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc. De Early Enlister Deluxe-editie geeft je drie dagen eerder toegang tot de game.

In een tijd waarin de meeste shooters de futuristische richting kiezen, doet EA met Battlefield 1 het tegenovergestelde. De game neemt de speler mee terug naar de Eerste Wereldoorlog, waar volgens DICE ‘de oorsprong van moderne oorlogsvoering ligt’. In de onthullingstrailer zijn onder anderen vliegtuigen, gevechten vanuit loopgraven, zeegevechten en woestijnen te zien.

In de gameplay worden vier type spelers onderscheiden. Spelers die gaan voor de assault-klasse hebben de taak vijandelijke voertuigen uit te schakelen, terwijl medics kameraden in leven moeten zien te houden. De support-klasse is voorzien van zwaar wapentuig en de scout heeft een sniper rifle ter beschikking. Daarnaast werd tijdens de presentatie gerept over een voertuig-klasse. Wat de functie daarvan is, is nog niet helemaal duidelijk.

Er komt eveneens een singleplayercampagne. De gegeven informatie daarover is summier, maar duidelijk is dat de modus vanuit verschillende perspectieven gespeeld zal worden. Er zijn dus meerdere hoofdrolspelers en niet één protagonist. Over het verhaal is nog niets bekend.

PlayStation Plus kopen