PlayStation Plus kopen

Dice kondigt open bèta aan voor Battlefield V

Battlefield V krijgt begin september een open bèta, waaraan iedereen kan deelnemen. Dat maakt ontwikkelaar Dice maandag bekend. De gesloten alpha van de aanstaande shooter is inmiddels ten einde.

Over de inhoud van de open bèta is nog niets bekend. Ook de exacte datum van de proefperiode is nog onduidelijk. Tijdens de gesloten alpha kon Arctic Fjord, een besneeuwd gebied dat is gesitueerd in Noorwegen, worden bespeeld. Tijdens de open bèta van voorganger Battlefield 1 waren er een map en twee verschillende gamemodi beschikbaar.

Wel laat Dice weten veel te hebben opgestoken van de feedback die het bedrijf ontving naar aanleiding van de gesloten alpha. Een van de matchmakingopties, de quickmatchknop, gaf tijdens de bèta de nodige problemen. Ook waren problemen met mensen die tussen matches in hun squad wilden blijven. Dice belooft de issues op te lossen. Verder werkt de ontwikkelaar aan het verbeteren van de stabiliteit en het wegwerken van bugs.

Battlefield V komt op 19 oktober uit voor onder andere de PlayStation 4. De game krijgt geen betaalde dlc of premium pass: alle extra content wordt gratis toegankelijk voor bezitters van de game.

PlayStation Plus kopen