PlayStation Plus kopen

Call of Duty: Black Ops 4: boots on the ground en battle royale-modus

Activision heeft Call of Duty: Black Ops 4 donderdagavond officieel onthuld. De opvallendste veranderingen ten opzichte van zijn voorganger zijn het ontbreken van een singleplayercampagne en het verdwijnen van wall en thrust jumps uit de multiplayer. Ook krijgt de game een battle royale-modus.

Het was veel liefhebbers van Call of Duty een doorn in het oog: het futuristische karakter van Black Ops 3 en Advanced Warfare, waarbij spelers grote sprongen konden maken. “Maar in Black Ops 4 houden we de voeten op de grond”, luidt het statement van ontwikkelaar Treyarch.

Nieuw in de franchise is de battle royale-modus, die Blackout genoemd wordt. De map van de modus is maar liefst vijftienhonderd keer zo groot als die van Nuketown uit Black Ops 3. Blackout bevat zowel boten, vliegtuigen als landvoertuigen en heeft zowel elementen uit de multiplayer als de Zombies-modus.

Specialists maken opnieuw hun opwachting in de game. Je kunt met je karakter diverse rollen aannemen, waaronder Crash, een medisch teamlid dat ook bevoorrading regelt. Een andere Specialist-rol is Recon, die beschikt over speciale sensorcapaciteiten. Verder wordt in Black Ops 4 gebruik gemaakt van health bars. In tegenstelling tot in voorgaande Call of Duty-edities kun je dus zien hoeveel hp je nog hebt.

De singleplayercampagne ontbreekt voor het eerst in de geschiedenis van de franchise. In plaats daarvan zijn er solomissies, die bedoeld zijn om spelers kennis te laten maken met het spel, de Specialists en de wapens. De Zombies-modus maakt opnieuw onderdeel uit van de game en bevat drie maps.

Activision heeft bij de aankondiging liefst drie video’s vrijgegeven. Daarin komen de multiplayer, Blackout en de Zombies-modus aan bod. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor onder andere de PlayStation 4.

PlayStation Plus kopen