PlayStation Plus kopen

Bekijk de verschillen tussen Battlefield 1 op de PS4 Pro en PS4 Slim

Na de vergelijking van FIFA 17 is het vandaag de beurt aan Battlefield 1. Eurogamer heeft de verschillen tussen de PS4 Pro-, de normale PS4-versie en de pc-versie in de singleplayermodus van BF1 vergeleken. De resultaten daarvan zijn opmerkelijk te noemen.

Battlefield 1 is vanwege de veel dynamischere gameplay een stuk zwaarder voor de GPU en CPU dan FIFA 17. Waar de Pro-versie van de voetbalgame consistent in 4K (2160p) en 60 fps loopt, is dat voor de nieuwe Battlefield niet mogelijk. De meeste levels van de singleplayer campaign draaien in een 900p-1000p dynamic resolution, sommige zelfs in 1656p. Verder blijft de temporal anti-aliasing van BF1 intact, waardoor randen er ‘zacht’ uit blijven zien.

De resolutie van Battlefield 1 op de Pro is dan wel niet 4K, toch is de beeldkwaliteit een stuk beter. Er is een duidelijke visuele upgrade in vergelijking met de basisversie. Wanneer de beelden worden ‘gedownsampled’ naar 1080p (omdat de speler geen gebruik maakt van een 4K-tv) is de vooruitgang helemaal verbazingwekkend.

Niet alleen het aantal pixels is verhoogd, de extra GPU-kracht van de Pro wordt ook gebruikt voor de framerate. Met name bij grafisch meer intensieve delen in de campaign is de framerate merkbaar stabieler. Verder zijn de textures van veel hogere kwaliteit, net als de details in het terrein. Andere features zoals schaduwen, depth of field en motion blur blijven echter exact hetzelfde.

Concluderend zijn de prestaties van de PS4 Pro een stuk beter dan die van de normale PS4, maar minder goed dan die van een high-end pc. De Pro vormt het middelpunt tussen de huidige consoles en high-end gaming pc’s.

Battlefield 1 kwam op 21 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

PlayStation Plus kopen