PlayStation Plus kopen

Battlefield V krijgt Battle Royale-modus en nieuwe trailer

Battlefield V bevat onder andere een Battle Royale-modus, zo maakte DICE zaterdag bekend op de E3-persconferentie van Electronic Arts. Ook werd een nieuwe trailer van de aankomende shooter getoond.

DICE belooft dat de Battle Royale-modus een typisch Battlefield-sausje krijgt en ‘een nieuwe dimensie’ aan het genre zal geven. Wat daarmee bedoeld wordt blijft onduidelijk, want verdere details werden niet gegeven.

Wel werd op de persconferentie herhaald dat de game geen season pass bevat: alle dlc die uitkomt voor de game is gratis. Daarmee lijkt EA te willen voorkomen dat de multiplayersectie van de game gefragmenteerd zal raken. Dat gebeurde in voorgaande Battlefield-games, omdat spelers zonder gekochte dlc niet meer werden gekoppeld aan spelers mét uitbreidingspakketten.

In plaats daarvan gaat de game werken met microtransacties. Met in-game aankopen kun je je uitrusting naar eigen smaak aanpassen. Daarnaast is het uiterlijk van je personage te customizen. EA lijkt daarvoor inspiratie te hebben gehaald uit het populaire Fortnite.

Er komt ook een andere nieuwe modus, die Ground Operations gaat heten. Details daarover zijn nog niet bekend.

Battlefield V verschijnt op 19 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

PlayStation Plus kopen