PlayStation Plus kopen

‘Activision vervangt singleplayer- voor battle royale-modus in Black Ops 4’

Call of Duty: Black Ops 4 wordt mogelijk uitgebracht zonder singleplayercampagne. Gamewebsite Polygon meldt op basis van anonieme bronnen dat uitgever Activision de modus uit de aanstaande Call of Duty-game laat. Activision laat desgevraagd weten niet in te gaan op de geruchten.

Volgens Polygon was het aanvankelijk wel de bedoeling om Black Ops 4 van een singleplayermodus te voorzien, maar redt ontwikkelaar Treyarch dat gezien de naderende releasedatum niet. De game moet op 12 oktober uitkomen. Treyarch zou zich richten op het uitbreiden van de multiplayer- en zombiemodus.

Ook de gamewebsite Charlie Intel meldt dat de singleplayermodus ontbreekt in de nieuwe shooter. In plaats daarvan zou Activision ontwikkelaar Raven Software hebben ingeschakeld om een battle royale-modus te ontwikkelen. Daarmee zou de steeds populair wordende modus voor het eerst in een Call of Duty-game zitten.

Het zou voor het eerst in de geschiedenis van de Call of Duty-franchise zijn dat een verhaalcampagne ontbreekt. Op 17 mei komt waarschijnlijk duidelijkheid: dan wordt de game officieel onthuld.

PlayStation Plus kopen