PlayStation Plus kopen

Sony werkt aan nieuwe PlayStation VR met geïntegreerde koptelefoon

Sony brengt binnenkort een nieuwe versie van de PlayStation VR uit, zo maakt het bedrijf bekend op de Amerikaanse PlayStation Blog. De nieuwe editie wijkt licht af van het huidige model, met als belangrijkste vernieuwing een geïntegreerde koptelefoon en ondersteuning voor hdr-passthrough.

De nieuwe versie heeft modelnummer CUH-ZVR2, waar het huidige model ZVR1 wordt genoemd. De nieuwe PSVR beschikt over een ingebouwde koptelefoon en een smallere verbindingskabel. Verder is de processor unit zodanig geüpgraded dat deze nu passthrough voor hdr ondersteunt. Op deze manier krijg je hdr-beelden te zien op ondersteunende tv’s, zonder dat je de unit tussen de tv en console uit moet halen.

Sony rept in zijn blogbericht alleen over een Amerikaanse release. In de Japanse aankondiging staat te lezen dat het apparaat in dat land in oktober uitkomt. Daar wordt de nieuwe PSVR ook voor het eerst getoond. Het is nog onduidelijk wanneer de Europese release zal volgen. Aan de prijs wordt volgens Sony niet getornd.

PlayStation Plus kopen