PlayStation Plus kopen

Call of Duty: WW2 verschijnt op 3 november en krijgt onthullingstrailer

Activision heeft Call of Duty: WW2 woensdag gepresenteerd. De shooter verschijnt op 3 november 2017 voor de PlayStation 4. Dat blijkt uit de aankondigingstrailer die Activision woensdagavond toonde tijdens zijn livestream.

Ontwikkelaar Sledgehammer Games omschrijft Call of Duty: WW2 als de eerste boots-on-the-ground CoD sinds lange tijd. Daarmee verwijst de studio naar de laatste Call of Duty’s, die een futuristisch karakter hadden en waarbij soldaten over jetpacks beschikten en over muren konden rennen.

CoD: WW2 speelt zich (vanzelfsprekend) af in de Tweede Wereldoorlog. De gameplay richt zich voornamelijk op het einde van de oorlog, op het moment dat de geallieerden de overhand krijgen. Gevechten in de game vinden onder andere plaats in Frankrijk, België en over de Rijn naar Duitsland. Of ook Nederland in het spel zit is nog onduidelijk.

In de singleplayermodus speel je als Ronald ‘Red’ Daniels, een soldaat in het Amerikaanse leger die net komt kijken. Het doel is om Europa samen met de leden van de U.S. 1st Infantry Division te bevrijden.

De multiplayer bevat een nieuwe modus, de zogenaamde Axis vs Allies team play. Uniek aan de modus is dat de strategieën en layout van de multiplayermaps tussen de rondes constant veranderen. Divisions is een nieuwe benadering van het principe waarmee je classes kunt creëren. Zo kun je zelf kiezen bij welke legerdivisie je aan wilt sluiten. Activision maakt meer details over de multiplayer bekend tijdens de E3 2017.

Ook de Zombies-modus keert terug in WW2, maar details daarover zijn nog amper bekend. Het verhaal zal draaien om hoe in het Derde Rijk zombies gecreëerd worden.

Uit de getoonde video blijkt verder dat Call of Duty: WW2 een zogenaamde private (multiplayer) bèta krijgt. Als je de game pre-ordert krijg je toegang tot de testfase, waarvan nog niet bekend is wanneer die gehouden wordt.

Call of Duty: WW2 komt op 3 november in elk geval uit op de PS4. Het is niet duidelijk of de releasedatum ook geldt voor de Xbox One en pc.

PlayStation Plus kopen