PlayStation Plus kopen

Bungie toont eerste gameplay van Destiny 2

Bungie heeft donderdagavond voor het eerst gameplaybeelden getoond van Destiny 2. De ontwikkelaar deed dat tijdens een speciaal onthullingsevenement in Los Angeles.

De negen minuten lange gameplayvideo toont de missie Homecoming, waarin je eerst te zien krijgt hoe The City wordt aangevallen door de Red Legion. De cutscene loopt over naar de gameplay, waarbij je doel is om de invasie te stoppen.

Ook werden tijdens de presentatie de werelden van Destiny 2 onthuld. Op Aarde vecht je tegen de mensheid, terwijl Titan volledig uit water bestaat. Je vecht op boorplatforms en onderzoekslaboratoria. Verder is er Jupiter, de laatste plek waar de Traveler is geweest en waar je Aikora kunt vinden. Cayde 6 is op Nessus te vinden, waar het landschap bestaat uit mechanische monolieten.

Ook de multiplayermogelijkheden van de game zijn uitgebreid ten opzichte van het eerste deel. Zo kun je clans starten, waardoor het makkelijker wordt om met elkaar samen te spelen. Guided Games zijn bedoeld voor solospelers die aan raids mee willen doen. Clans kunnen indien gewenst hun raid-sessie openstellen voor solospelers.

Het doel van Bungie is om Destiny 2 te laten bestaan uit de drie kernwaarden ‘interessante wereld’, ‘geweldige dingen om te doen’ en dat er ‘altijd iemand is om samen mee te spelen’. De game verschijnt op 8 september aanstaande voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

PlayStation Plus kopen